Növekedett a MotoGP nézettsége

A 2009-es szezonban nézettebbek eddig a MotoGP versenyek, mint tavaly ilyenkor. A televíziók előtt sokkal többen választják a gyorsasági motoros világbajnokság futamait, más sportágakhoz képest – írja a motogphirek.hu

A felmérések szerint idén növekedett a televíziós nézettsége a MotoGP versenyeinek, a tavalyi adatokhoz képest. A statisztikai ábrák felfelé ívelő görbét mutatnak és a legutóbbi élőben sugárzott Brit Nagydíj, például a valaha legnézettebb sportműsora lett az Egyesült Királyságnak. A Dorna Sportszervezte, a MotoGP kereskedelmi jogaiért felelős egység hozta nyilvánosságra a számadatokat a héten, amelyekből kiderült, hogy a megkérdezett britek majdnem egynegyede vasárnap délután a MotoGP futamát nézte élőben a BBC-n, amelyet Donington Parkból közvetíttetek. Ez számokban kifejezve 2,9 millió néző, ami a felmértek 23%-a és a tények szerint tavaly csak fele ennyi embert ültetett a képernyők elé hazai versenyük.

Spanyolországban a TVE adta élőben a doningtoni futamot, ahol a felmérések alapján 2,34 millió néző követte figyelemmel a versenyeket, ami a megkérdezettek 30% volt. Többen nézték a MotoGP-t, mint az ugyanakkor sugárzott Tour de France-t, ahol ráadásul spanyol versenyző nyert vagy a nálunk Magyarországon megrendezett Forma-1-es futamot, ahol Fernando Alonso a spanyolok nagy kedvence kiesett a küzdelemből.

A Németországban sugárzó DSF adatai szerint is növekedést volt felfedezhető a tavalyi évhez képest, mégpedig 140 ezer fővel többen válaszoltak igennel a 2008-ban feltett nézettségi kérdésekre egy verseny után. Olaszországban az Italia1 csatornát a felmértek 39%-a nézte élőben a MotoGP versenye alatt, ahol még mindig a nagy kedvenc Valentino Rossi teljesítményére voltak a legkíváncsiabbak. Végül Rossi csak az ötödik lett, de Andrea Dovizioso másik olaszként boldoggát tudta tenni Doningtonban aratott győzelmével hazai tévénézőit.

Forrás: motogphirek.hu

Növekedett a MotoGP nézettsége” bejegyzéshez 2ozzászólás

  1. Jók a kérdéseid. Én magam is kíváncsi vagyok ezekre az infokra. Úgy, hogy lesz utána nyomozás, amint megtudok vmit szólni fogok! :).

    Kedvelés

  2. Nálunk milyen a nézettség, más sportokhoz képest?
    A DigiSport reklámozza a MotoGP-t, ők is fognak közvetíteni, ezt nem tudjátok véletlenül?

    Kedvelés

Hozzászólás