U20VB, nyolcaddöntő: Magyarország – Csehország 2-2 (1-1, 1-1, 2-2) tiz: 4-3. – a kibeszélő-show

20090914-u20vb-logoKedden este 20:00-kor Alexandriában Magyarország és Csehország játszik egymás ellen a nyolcaddöntőben. A tét nem kicsi. Szurkoljunk közösen a fiúknak!

A csoportmérkőzésen Hondurassal, Dél-Afrikával és az Egyesült Arab Emírséggel játszottunk. Az első találkozón óriási pofont kapott a csapat, miután a közép-amerikai társaság óriási meglepetésre 3-0-ra legyőzte a magyar csapatot. Mondhatni sorsdöntő mérkőzés várt ránk Dél-Afrika ellen, végül Komannék jó teljesítménnyel 4-0-ra megnyerték a találkozót. Az utolsó csoportmérkőzésen az arabok ellen magabiztosan 2-0-ra nyertek. A másik párharcon Dél-Afrika legyőzte Hondurast, ez azt jelenti, hogy mieink csoportelsőként jutottak tovább. A nyolcaddöntőben a csehek ellen fognak játszani.

Hétfőn este eldőlt a mai esti párharc győztese a negyeddöntőben az olasz válogatottal küzdhet az elődöntőért. Némi meglepetésre a taljánok a spanyolokat 3-1-re legyőzték..

A magyar csapat mérkőzéseiről külön beszámoltunk, egy kis múlt-idéző:

U20VB: Honduras – Magyarország 3-0 – a kibeszélő-show
U20-as VB: Magyarország – Dél-Afrika 4-0 – a kibeszélő-show
U20-as VB: Magyarország – Egyesült Arab Emírségek 2-0 – a kibeszélő-show (Frissítve!)

Bemutatjuk a cseheket:
A cseh válogatott a két évvel ezelőtti tornán csak a döntőben kapott ki Argentínától, a tavalyi U19-es Eb-n pedig bronzérmes lett, miután a későbbi győztes Németországtól egy 119. percben kapott góllal vereséget szenvedett az elődöntőben. A jelenlegi cseh csapat lényegében megegyezik a tavalyi Eb-n szereplő gárdával.

Az ellenfél leghíresebb játékosa Tomas Necid. A 20 éves futballista 2009 óta futballozik a CSZKA Moszkvában, ahol eddig 5 gólt lőtt. Bemutatkozott már a cseh nagyválogatottban is, ahol 5/3 a meccs/gólátlaga. Mind a CSZKA-ban, mind a cseh válogatottban góllal debütált. Gólkirályként végzett a 2006-os U17-es és a 2008-as U18-as Eb-n is.

A FIFA döntése alapján a mérkőzést a malajziai Subkhiddin Mohd Salleh játékvezető dirigálja. A 42 éves sípmester 2000 óta tagja a nemzetközi keretnek. A civilben tanárként dolgozó bíró benne van a 2010-es vb-re esélyes játékvezetők között is. A tornán eddig egy meccset vezetett, akkor Paraguay, gól nélküli döntetlenre végzett Olaszországgal. Munkáját az oldalvonal mellett a kínai Ju-hszin Mu és a thaiföldi Thanom Borikut segíti.

Íme a várható kezdőcsapat a Nemzeti Sport szerint:
Gulácsi – Szekeres Adrián, Debreceni (Zámbó János), Szabó János, Présinger – Gosztonyi, Simon Ádám, Korcsmár (Kiss Máté), Koman – Németh Krisztián, Futács

——————————————————————–

A cseh Jakub Dovalil szövetségi kapitány szerint a mieink hátsó alakzatának esetleges hiányosságait szeretné kihasználni.
– A legnagyobb erényük a csatársor, Németh és Futács nagyon jók együtt elöl, fontos, hogy megakadályozzuk, hogy gyorsan átlendüljenek támadásban például Koman vagy Gosztonyi segítségével. Azt hiszem, a védelmünk jobb, mint az övék, ez akár a siker kulcsa is lehet – mondta a mester a cseh szövetség honlapjának.

Dovalil a meccs képével kapcsolatos várakozásait is vázolta:
– Nagy taktikai csata lesz, az biztos. A magyarok, ha jól tudom, a lendületben, a javuló formában bíznak, és biztos védekezésre szeretnének alapozni. Meg kell próbálnunk a széleken megbontani őket.

——————————————————————–

Megvan a kezdőcsapatunk: Dudás lesz a jobbhátvéd és marad a 4-4-2-es rendszer
Egervári Sándor kihirdette a magyar korosztályos válogatott kezdőcsapatát az esti, Csehország elleni nyolcaddöntőre (20 óra, m2). A hadrend változatlanul 4-4-2. A magyar csapat Gulácsi Péter – Dudás Ádám, Szekeres Adrián, Szabó János, Présinger Ádám – Gosztonyi András, Kiss Máté, Simon Ádám, Koman Vladimir – Németh Krisztián, Futács Márkó összeállításban kezd a csehek ellen.

Egervári Sándor, szövetségi edző az mlsz.hu-nak elmondta a kényszerű sérülések miatt némileg másképpen kezd a csapatunk a csehek ellen:

“Némileg a kényszer hatására alakult át a védelem és a középpálya összetétele, de Dudás Ádám számára nem lesz ismeretlen a jobbhátvéd szerepe. Győri edzősködésem idején játszott már ezen a poszton, és tudom, hogy ebben a szerepkörben is képes jó teljesítményre.”

A mérkőzést élőben közvetíti az m2 és az Eurosport is.

19:55: Köszöntjük a kedves olvasót! Pár perc és meg kezdődik az U20-as VB nyolcaddöntő mérkőzés Alexandriában. A mieink piros felsőben és nadrágban, a csehek fehér felsőben valamint nadrágban fognak játszani.

19:58: Minden bele, Fiúk! Gyerünk, mutassátok meg mit tudtok! Hajrá, Magyarok!

19:59: A kezdőcsapatok:
Magyarország: Gulácsi – Dudás, Szekeres, Szabó, Présinger – Gosztonyi, Kiss, Simon, Koman Vladimir – Németh, Futács

Csehország: Vaclík – Celustka, Hosek, Lecjaks, Mazuch – Fabián, Marecek, Morávek, Vácha – Chramosta, Vošahlík

20:00: Megkezdődött az első félidő.

20:10: Az első helyzet mi alakítottuk ki, méghozzá Gosztonyi jobb oldali beadását fordulásból kapura húzta Futács, ám 10 méteres lövésében nagyon kevés erő volt. Aztán a cseheknél többször volt a labda, és két szögletet is rúghattak. Az első percek után látható a csehek gyorsak és robbanékonyabbak kis, de a mieink felveszik a harcot.

20:11: Présinger 22 méteres szabadrúgásából kapufa lett a vége. Majdnem megszereztük a vezetést.

20:15: Góóóóóllllllllllllllllllll!!!! Bombagóóóllal vezetünk! Kiss Máté, jó 30 méterről óriási gólt szerzett, és megszerezte a vezetést a csehek ellen!

20:24: Eltelt a félidő fele, a mieink jól játszanak. A csehek küzdenek, de a mieink is a pályán vannak. Hála istennek :).

20:26: A 27. percben egyenlítettek a csehek. Fabian elhúz a balszélen egy magyar játékoson túljut, majd remekül beadja a középen érkező Vosahlikot, a csehek játékosa közelről bólintott a hálóba, aki Ebben a gólban sajnos egy kicsit benne van Gulácsi Péter, aki bátortalanul állt a kapuban.

20:33: Eltelt bő félóra. Először mi szereztük meg a vezetést, aztán fokozatosan feltámadtak a csehek, és aminek eredményeképpen egyenlítettek is. Az egyenlítő gól óta a csehek remekül játszanak, a mieink visszaestek. Kevés a támadó játékunk… Reméljük a csapat nem fog teljesen visszaesni, mint Honduras ellen.

20:40: Az első félidőből már csak 5 perc van még, és mindig nincs jelentősebb változás a játékban.

20:46: Az egy perces hosszabbítás után a maláj játékvezető lefújta az első félidőt, amelyben 1-1 az állás.

21:00: Elkezdődött a második félidő. Az mtv2 jelentősen lemarad a meccsről, mert elkezdődött, így az Eurosporton adják folyamatosan.

21:15: Az 57. percben kettős magyar csere:
Simon Ádám helyett Zámbó Bence, Futács Márkó helyett Simon András áll be.

21:26: Egyre jobban játszik a magyar csapat, csak kis gyorsaság kéne, és akkor meg lenne egy újabb magyar. A csehek masszívan játszanak.

21:28: Hatalmas Németh helyzet maradt ki a 72. percben. Szép magyar akció után az AEK támadója a tizenhatoson belül a rövid sarokba gurította, de mellé ment…

21:46: Lejárt a rendes játékidő. Hosszabbításra áll a találkozó.

21:47: Három perces hosszabbítás van a mérkőzésen.

21:49: A maláj bíró lefújta a találkozó, az eredmény 1-1, így hosszabbításra 2*15 perc következik. Micsoda éjszaka jön. Reméljük mámoros lesz! :).

21:55: Megkezdődött a hosszabbítás, 2*15 perc. Mindent bele, Srácok!

21:56: A 92. percben a csehek megszerezték a vezetést. Fabian Dudás mellett remekül adja be középre a labdát és a csereként beálló Rabusic megszerzi a cseheknek a vezetést.

22:00: Az utolsó magyar csere: Dudás helyett Balajti állt be a 96. percben.

22:02: A 97. percben egy ígéretes magyar szabadrúgás jön 13 méterről a cseh kaputól. A maláj bíró elzavarja a kispadról a cseh szövetségi kapitányt.

22:03: Góóóóóóóóóóóóóóóóólllll! Koman belőtteee, csodálatos szabadrúgás!

22:10: Vége az első 15 perces hosszabbítás. Ebben a időintervallumban 1-1 gól született.

22:11: Megkezdődik a második 15 perces hosszabbítás. Ha nem változik az eredmény, akkor büntetők következnek.

22:13: Óriási cseh helyzet maradt ki. A magyar védelem ismét hibázott, és a csereként beálló Reznik a kapu mellé lövi a labdát.

22:21: A 115. percben járunk, a mérkőzésből még 5 perc van még. Mindent bele, Fiúk! Rúgjatok még egy gólt!

22:26: Lejárt a hosszabbítás,a maláj bíró egy perces túlórát mutatott. A csehek nagyon nyomnak, a mieink elfáradtak.

22:27: Vége a hosszabbításnak is. Büntetők jönnek!

22:30: Büntetők jönnek. Óriási az izgalom! Srácok, csak nyugodtan!

Marecsek kezdi. Gulácsi kivédte!!!! 0-0
Présinger magabiztosan a jobb alsóba berúgta! 1-0
Rabutics berúgta 1-1
Koman belőtte a bal alsóba! 2-1
A cseh hátvéd a jobb felsőbe berúgta 2-2
Szabó jobbra tartó lövését a cseh kapus kivédte 2-2
2-3
Gosztonyi magabiztosan berúgta 3-3

Az utolsó kör:
A Schalke cseh játékosáénak lövését Gulácsi kivédte!
Németh Krisztián borzalmasan rúgta a labdát, gyenge 11-es 3-3.

Hirtelen halál jön:

Gulácsi kivédte!!!!
Balajti berúgta!!! Ott vayunk a nyolc közöttt!!!! BRAVÓ, FIÚK!!!!!!!!

A magyarok pénteken az olaszokkal találkoznak a negyeddöntőben. A két csapat tavaly július 23-án már összecsapott egymással, akkor a csehországi U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében 1-0-ra az olaszok győztek.

Magyarország-Csehország 2-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0) – büntetőkkel 6-5
Vezeti: Subkhiddin Mohd Salleh (malajziai)
Gól: Kiss (15.), Koman (98.) illetve Vošahlík (26.), Rabusic (92.)
Magyarország: Gulácsi – Dudás (Balajti 96.), Szekeres, Szabó, Présinger – Gosztonyi, Kiss, Simon Á. (Zámbó 60.), Koman Vladimir – Németh, Futács (Simon A. 60.)
Csehország: Vaclík – Celustka, Hosek, Lecjaks, Mazuch – Fabián (Zeman 85.), Marecek, Morávek, Vácha (Reznik 100.) – Chramosta (Rabusic 67.), Vošahlík

Kiss Máté gólja:

Koman Vladimor gólja:

A 11-es párbaj:

U20VB, nyolcaddöntő: Magyarország – Csehország 2-2 (1-1, 1-1, 2-2) tiz: 4-3. – a kibeszélő-show” bejegyzéshez 80ozzászólás

  1. tibu,
    Kijavítanálak nem szombaton, hanem pénteken este, de a többivel egyetértek 🙂 Mindenkit sok szeretettel várok/várunk!

    Kedvelés

  2. MEGVAAAAAN!!!
    Továbbjutottunk, pont a Koman gólját és a 11-eseket láttam…
    Párommal kiszurkoltuk a győzelmet…
    RIA RIA HUNGÁRIA!!!

    Kedvelés

  3. és mire elküldöm …
    Szép volt fiúk! csak így tovább!

    Tibu, Sportmenu!
    köszönöm a társaságot! nyugodalmas szép éjszakát mindenkinek! 😀

    Kedvelés

  4. Lehet most fogadásokat kötni. Ki szerzi a harmadik gólunkat?
    A: Franto
    B: Tibu
    C: Balu
    D: U220-as játékosunk

    :).

    Kedvelés

  5. Gyerünk előre teljes szívvel, teljes erővel, teljes lendülettel! Ott leszünk a 8 között! Koncentrálni, figyelni, öszpontosítani! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!

    Kedvelés

  6. erőnlét döntő lehet, de nem hinném, hogy bármelyik csapatnál is efféle gondok léphetnének fel.
    20 évesen csak bírjanak még futni, sétálni a középkörben ráérnek majd 37 évesen…

    Kedvelés

  7. hát mit mondjak erre az 1:1-re? nem mi voltunk a veszélyesebbek…
    de nekem úgy tűnik, hogy a mi csapatunkban jobb egyéniségek vannak és ez most döntő lehet.

    Kedvelés

  8. egyébként olyan dolgokat látok amihez magyar csapatnál nem szoktam és bizony nagyon hiányzott!
    vagyis keményen játszunk, ütközünk ha kell, oda teszi magát mindenki önfeláldozóan és látni, érezni, hogy mennyire nyerni szeretne a csapat!

    Kedvelés

  9. és egy megjegyzés! félek Némethet tólsztárolják! túl nagyok lesznek az elvárások tőle. a média korán “kicsinálhatja” őt majd…

    Kedvelés

  10. Franto, pedig most kéne totózni, mert szenzációs a formád! 🙂 🙂
    A válogatott fele ilyen formát hoz a második félidőben mint Te, akkor gólokkal nyerünk! 🙂

    Kedvelés

  11. Tibu
    még mindíg röhögök magamon 😀 😀
    és mit lehazudtam ma munkában, hogy holnap ne kelljen délután mennem munkába… 🙂 🙂

    Kedvelés

  12. Tibu
    épp az előbb kértem Bockor és Lalolibot, hogy jelezzenek már :))))).
    ettől jobban csak a győri meccset néztem be mikor nyertek is meg döntetleneztek is :))))

    a meccs pedig nagyon szoros lesz…

    Kedvelés

  13. Franto,
    Szia! 🙂 Hol nézed? A mieink játéka visszaesett. A csehek mindkét szélt rendesen kijátsszák. Félek, nem lesz ennek jó vége…

    Kedvelés

  14. eléggé veszélyesek a Csehek…
    off
    milyen fura, hogy a riportertől egy szót sem értek (mivel német),a pályán meg mindkét csapat ordíkozását megértem :)).

    Kedvelés

  15. de tovább jutunk! :)))
    csak aztán nemhogy évekig ezen lovagolnak majd vezetőink mint nem is annyira rég az olimpia csapat sikerei után.

    Kedvelés

  16. Én már elégedett vagyok akkor is, ha ma nem jutunk tovább. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szurkolok teljes szívemből a válogatotnak, ezt ha kényszerítenének sem tudnám megtenni! Csupán azt, nem is tudom, mikor volt az U 20-as válogatott a legjobb 16 között. Ez pedig végre egy bíztató siker, innen minden további csak hab a tortán! 🙂

    Kedvelés

Hozzászólás