U20VB, harmadik helyért: Magyarország – Costa Rica 1-1 (0-0) T. U.: 2-0 – a kibeszélő-show

magyar_zaszlo1Costa_Rica55 év után újra dobogón a magyar válogatott. Drámai körülmények között megszereztük a bronzérmet. A találkozóról bővebben itt elolvashatod. Érdemes!

A magyar csapat mérkőzéseiről külön beszámoltunk, egy kis múlt-idéző:

U20VB: Honduras – Magyarország 3-0 – a kibeszélő-show
U20-as VB: Magyarország – Dél-Afrika 4-0 – a kibeszélő-show
U20-as VB: Magyarország – Egyesült Arab Emírségek 2-0 – a kibeszélő-show (Frissítve!)
U20VB, nyolcaddöntő: Magyarország – Csehország 2-2 (1-1, 1-1, 2-2) tiz: 4-3. – a kibeszélő-show
U20VB, negyeddöntő: Olaszország – Magyarország 2-3 (1-1, 0-1) – a kibeszélő-show
U20VB, elődöntő: Ghána – Magyarország 3-2 (2-0) – a kibeszélő-show

– A a japán Nisimura vezeti a bronzérmérkőzést
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a japán Nisimura Juicsire bízta a magyar labdarúgó-válogatott utolsó mérkőzését az U20-as világbajnokságon. A 37 éves sportember hivatásos játékvezető, és 2004 óta tagja a FIFA-keretnek.

– Eldőlt a mieink mez-kérdése.
A FIFA ismét nem engedélyezte, hogy a hagyományos piros-fehér-zöld szerelést, így marad a piros felső és nadrág, zöld sportszár, míg Costa Rica valószínűleg fehér/kék és fehér nadrágban fog játszani ellenünk.

– Pénteken úgy küzdünk majd, mintha az aranyért játszanánk
A szerda délutáni kairói tréninget követően a csapat tagjai – a szokásoknak megfelelően – ismét megbeszélésen vettek részt, amelyen a szakmai stáb elemezte pénteki ellenfeleink elődöntőben mutatott játékát.

Egervári Sándor, a szövetségi edző:

“Nagyszerűen futballozott a csapat a brazilok ellen, akiknek láthatóan nem ízlett Costa Rica zárt játéka. Egy erős és gyors válogatottról van szó, amely egyáltalán nem véletlenül jutott be a legjobb négy közé.”

A sajtótájékoztató – az mlsz.hu szerint – szakvezető abban bízik, hogy legerősebb csapatot tudja pályára küldeni. Azonban kifejtette a magyar csapat mindent meg fog tenni a győzelemért.

Egervári Sándor:

“Ez azért is fontos, mert bár már a legjobb négy közé jutásunk is nagy eredmény, még éhesek vagyunk a sikerre, és ugyanúgy fogunk küzdeni a bronzéremért, mintha a világbajnoki győzelem lenne a tét.”

– Egy kis érdekesség
Egy kis jelenség ami számunkra feltűnt. Mind Honduras, mind Costa Rica hatalmasat fejlődött és fejlődik is tovább. Ugyanis az előbbitől a legelső mérkőzésen kikaptunk, de kiestek a további küzdelmektől. Azonban a felnőtt nemzeti válogatottjuk kijutott a dél-afrikai VB-re! Costa Rica ezen az U20-as VB-n ellenünk játszik a bronzéremért, miközben a felnőtt csapatuk pótselejtezőn küzd a részvételért. Ilyenkor felteszi az ember a kérdést, hol vannak a magyarok?

– A találkozót élőben az m1 és az Eurosport közvetíti. Természetesen, ha valaki nem tudja befogni egyik adót sem, annak adunk, majd egy streamet.

– Egervári Sándor kijelölte a kezdőcsapatot: Németh Kirsztián kispadon kezd
Íme a kezdőcsapat:
Gulácsi Péter – Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Zámbó Bence – Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Kiss Máté, Koman Vladimir – Futács Márkó, Simon András összeállításban kezdi a találkozót.

Egervári Sándor, szövetségi edző az mlsz.hu-nak elmondta, miért Németh kezd a kispadon:

“Németh Krisztián jelezte, hogy a fertőzését követően úgy érzi, még nem százszázalékos a fizikai állapota, ezért határoztam úgy, hogy ezúttal nem jelölöm a kezdőbe, ugyanakkor annak lehetőségéről nem kell lemondanunk, hogy a csatár a végjátékban pályára lépjen, hiszen sérülés nem akadályozza a játékban. Hasonló a helyzet Simon Ádámmal, aki szintén nem tökéletesen egészséges a két nappal ezelőtti gyomorrontását követően, ő is a kispadon kap helyet. “

Hír még, hogy kora délután érkezik Kairóba az MLSZ újabb küldöttsége Kisteleki István elnök vezetésével. A szövetség elnöke természetesen a helyszínen tekinti meg a mérkőzést, és ott lesz a lelátón Varga Zoltán önkormányzati miniszter is, aki reggel landolt az egyiptomi fővárosban.

– Mint ígértünk adunk streameket a mérkőzéshez, aki esetleg nem tudná fogni az m1-et, illetve az Eurosportot (katt ide!).

——————————————————————–

16:45: Köszöntjük a kedves olvasókat! Még tizenöt perc és megkezdődik az U20-as világbajnokság bronzmérkőzése, amellyel Magyarország és Costa Rica fog játszani.

16:50: A kairó stadionban jönnek ki a játékosok, hamarosan megszólalnak a himnuszok.

16:55: Íme a hivatalos kezdőcsapatok

Magyarország: Gulácsi – Szekeres, Szabó, Debreceni, Zámbó – Gosztonyi, Korcsmár, Simon Á., Koman – Simon A., Futács.

Costa Rica: Alvarado – Smith, Gamboa, Mena, Oviedo – Madrigal, Valera, Guzmán, Estrada – Urena, Martinez.

17:00: Costa Rica kezdi az első félidőt. Mindent bele, Srácok! Hajrá Magyarok! 55 év után újra lehet érmünk. Mutassátok meg ki a legjobb a pályán!

17:01: Van jó pár magyar szurkoló a kairó stadionban és jól hallani, hogy megy a buzdításuk :”Magyarok, magyarok”.

17:02: A második percben meg volt az első magyar helyzet Simon András révén.

17:08: A 8. perc elején Estrada 21 méteres lövése elkocogott a bal sarok mellett.

17:15: Túl vagyunk az első negyedórán. Kiegyenlített a találkozó. A 12. percben Futács Márkóba Gamboa a costa ricai védő elég keményen beleszállt a magyar támadóra. Az esett nem maradt következmény nélkül: Futács nem tudja vállalni a játékot.

17:18: A 18. percben a sérült Futács helyett Németh Krisztián állt be.

17:25: Túl vagyunk az első félidő felénél továbbra is kiegyenlített a játék.

17:39: A 40. percben járunk. Az utóbbi tíz percben egyre többször támad Costa Rica, egyelőre eredménytelenül. Egyelőre igazságos döntetlen az állás.

17:46: Vége az első félidőnek. Igazságos, kiegyenlített a játék.
Összefoglaló: Mindkét csapatnak akadtak helyzetei, de egyelőre nincs gól a bronzmérkőzésen. A magyaroknál a 12.percben Futács Márkó megsérült és a helyére beállt Németh Krisztián.

17:55: Íme a statisztika
– Kapura lövések száma: 5 – 6
– a kapura lövések: 3 – 3
– a kapura menő lövések: 2 – 3
– le: 1- 0
– szöglet: 3 – 3
– szabálytalanságok: 10 – 5
– sárga: 0 – 1
– piros: 0 – 0
– labdabirtoklás: 36 % – 64%

17:59: A mieinknél újabb csere lesz. Annyi bizonyos, hogy az olasz Bresciában szereplő Varga Roland fog beállni. Kérdés ki helyett? Kiderült, Simon Ádám helyére áll be a fiatal labdarúgó.

18:02: A mieink kezdik a második félidőt. Gyerünk, srácok!

18:13: Az 54. percben óriási magyar helyzet maradt ki, miután Varga Roland tüzelt 22 méterről, ballal. Alvarado hatalmas bravúrral tolta ki a jobb alsóra tartó labdát.

18:25: Bő 20 perc van még a rendes játékidőből. A második félidőben a mieink támadnak többet, fáradnak már a játékosok.

18:30: Az utóbbi 5 percben 2 újabb magyar helyzet maradt ki előbb Varga lövését Alvarado remekül háritott, majd Németh nem találta el jól a kaput. Még bármi lehet. Csak egy gól kéne, aprócska gó.

18:36: A 78. percben Gosztonyi lövését Alvarado a léc alól tolta ki szögletre. A sarokrúgás után az ötösön belül Simon András kapurát rúgott. A hatodik magyar helyzet maradt ki….

18:38: Bő tíz perc van még a mérkőzésből.

18:39: Sajnos gól, vezet Costa Rica. Urena hozza fel a labdát, majd 15 méterről a jobb alsó sarokba a mi kapunkba kötött ki… 0-1. Magyar csere: Debreceni helyett Balajti állt be. Tehát védő helyett támadó jött be.

18:42: Elkezdődött a 86. perc is. Nagyon nem kellett ez a gól….

18:44: A 88. percben Koman oldalról bejövő labdája Simon a kapu mellé fejelt. A hetedik magyar helyzet maradt ki…

18:45: Tizenegyes!!! Mena tizenhatoson belül lerántotta Némethet. Mena második sárgáját kapta, így kiállt. A 90. percben Koman belőtteee!!!! 1-1 Büntetők jöhetnek!

18:49: 4 perc hosszabbítás van. Koman lövése éppen hogy mellé ment. A kilencedik magyar ziccer maradt ki.

18:50: Vége! Tizenegyes-párbaj következik.

18:51: Íme a statisztika:
– Kapura lövések száma: 18 – 14
– a kapura lövések: 10 – 7
– a kapura menő lövések: 8 – 7
– le: 1- 3
– szöglet: 8 – 4
– szabálytalanságok: 19 – 14
– sárga: 2 – 2
– piros: 0 – 1
– labdabirtoklás: 44 % – 56%

18:56: Kezdődik a párbaj!
– A costa ricai Estrada kezdi. A felső lécet találta el!!! Bravó!
– Gyerünk, Némó! És ismét gyengén rúgta, Alvarado kivédte Elnézést, újra :). Némó, be kell vágni! Igen, belőtteee! 1-0-ra vezetünk.

– Gamba érkezik. A costa ricai játékos paneka módra lőtte, de Gulácsi kiütötte :). Ezt be kell lőnni!! Koman a jobb alsó kapufát találta el. Továbbra is 1-0-ra vezetünk.

– Luna érkezik, Gulácsi a jobb alsó lövést kivédte!!!! Varga Roli jön és? Ez az Roliii!! 2-0 ide!

– Hernandez jön, ha kihagyja mi nyerünk és megvan!!!!!!!!!!

U20-as vb, Egyiptom, a 3. helyért:
Magyarország-Costa Rica 1-1 (0-0), 11-esekkel: 2-0
Kairó, Nemzetközi Stadion, v.: Nisimura (japán)
Gól: Koman (91., 11-esből), ill. Urena (81.)
Kiállítva: Mena (89., második sárga lappal)
Magyarország: Gulácsi – Szekeres A., Debreceni (Balajti, 83.), Szabó J., Zámbó – Gosztonyi, Korcsmár, Simon Á. (Varga G., 46.), Koman – Simon A., Futács (Németh K., 19.)
Costa Rica: Alvarado – Smith, Gamboa, Mena, Oviedo – Madrigal (Guevara, 58.), Varela (Hernandez, 63.), Guzmán (Luna, 76.), Estrada, Urena – Martínez

55 év után bronzérmes MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!

U20VB, harmadik helyért: Magyarország – Costa Rica 1-1 (0-0) T. U.: 2-0 – a kibeszélő-show” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Uraim,
  55 év után újra dobogós a magyar csapat egy FIFA által rendezett tornán. Az 1972-es müncheni olimpia óta újra érmet szerzett a magyar labdarúgás!

  Döbbenetes adatok, döbbenetes mérkőzés volt.

  Javaslom Egervári legyen a kapitány. Ebből a társaságból Gulácsi és Megyeri (ha folyamatosan véd), Varga Roland, Gosztonyi, Koman és Németh Krisztián ott lehet a nagy keretben is. A bronzcsata drámai hőse Futács Márkó.

  Kedvelés

 2. Szép volt de ez nem az én napom! 😀 Lemaradtam mindkét gólról de a tizenegyes párbajt láttam!
  SZÉP VOLT FIÚK!!!:)))))))))))))))))))Remélem legközelebb Ti lesztek az első csapat!:)

  Kedvelés

 3. Megvan Eberek, megvaaaaaaaaaaaaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Kedvelés

 4. Szép volt fiúk! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Kedvelés

 5. Szia Gera,

  Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a Costa Rica többet birtokolta a labdát. A második játékrészben eddig 4(!) ziccerünk volt, ami sajnos kimaradt. Egyelőre így állunk.

  Kedvelés

 6. Sportmenü!

  A sikertelenséget nem rájuk értettem, hanem a labdarúgásunk egészére! Tisztában vagyok vele, hogy tavaly EB bronzérmet szereztek a srácok, ma pedig VB bronzot fognak, épp ezért gondolom, hogy gyönyörűen fog csillogni a bronz a nyakukban. Ők már egy küzdeni és nyerni is tudó generáció. Félteni én is féltem őket, viszont ezt a csapatot szét fogják kapkodni a külföldi csapatok, tehát nem maradnak magyar közegben az tutit.

  Kedvelés

 7. tibu,
  Ez a gárda tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szereztek! Ma, akár bronz lesz, akár negyedik hely. Nagyon jó eredménynek fogom tartani. Sokra hivatott ez a társaság. Csak féltem őket, a jelenlegi MLSZ vezetése miatt, illetve, hogy nem fognak játszani sokat a klubcsapataikban, pedig most azt kéne!

  Kedvelés

 8. Úgy gondolom, ma a nyakunkba kerül a bronz, ami gyönyörűen csillog, főleg ennyi sikertelen év után!
  Ellenben, ha mégis vereséggel hagynánk el a pályát a mérkőzés után, akkor sincs semmi okunk a bánatra. Mi Európa első csapata lettünk ezen a VB-én.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s